Δεν είναι κάθε πατάτα ίδια... Μυστικά για να τις επιλέγεις σωστά!
Τι φταίει που οι πατατοδημιουργίες σου δεν γίνονται πάντα το ίδιο απολαυστικές.
Γιατί δεν ψήθηκαν καλά οι πατάτες φούρνου; Εσύ τις ετοίμασες όπως κάθε φορά... Έχεις σκεφτεί ότι την επιτυχία της συνταγής επηρεάζει και η ποικιλία πατάτας; Μπορεί να μην τις αναγνωρίζουμε, όμως όλες οι πατάτες δεν είναι ίδιες. Τι σημαίνει αυτό; Πως κάποιες από αυτές έχουν άλλη σύσταση άμυλου, υγρασίας κτλ η οποία και επηρεάζει τον τρόπο μαγειρέματος. Τώρα θα μου πεις πως θα τις ξεχωρίσεις; Αν δεν έχεις την τύχη να σπουδάζεις γεωπόνος, νομίζω πως είναι δύσκολο να μπορείς να διακρίνεις κάθε ποικιλία. Εκτός κι αν πρόκειται για γλυκοπατάτες ή άλλες διαφορετικού χρώματος.
Τι μπορείς να κάνεις; Δοκίμασε να επιλέγεις διαφορετικές πατάτες κάθε φορά. Πότε Νευροκοπίου, πότε Νάξου και πάει λέγοντας. Ετοίμασε τις συνταγές σου με κάθε ποικιλία και δες με ποια από όλες γίνεται πιο νόστιμο και επιτυχημένο το φαγητό σου. Σημείωσε ποια πατάτα για ποια παρασκευή και φρόντισε κάθε φορά να επιλέγεις διαφορετική ανάλογα με τις συνταγές σου.
Extra Tip: Σε μεγάλα σουπερ μάρκετ, αλλά ακόμη και στη λαϊκή αγορά, υπάρχουν ποικιλίες που αναφέρονται ως φούρνου ή ιδανικές για τηγάνι.