Το κλασικά αγαπημένο ελληνικό γλυκό επιστρέφει στη ζωή σου σε μία πιο light εκδοχή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουερ
- Κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βάζεις το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι.
- Ταυτόχρονα, ζεσταίνεις το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κρατάς το μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλάουερ και τη βανίλια.
- Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ρίχνεις το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συστηματικά.
- Διαλύεις το κορν φλάουερ με τη βανίλια στο γάλα που περίσσεψε και το προσθέτεις στο υπόλοιπο μείγμα.
- Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να πήξει. Μοιράζεις σε 6-7 μπολάκια και αφήνεις να σταθεί για 1 ώρα. Σερβίρεις με λίγη κανέλα και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ