Αυτή την εποχή, το πιο αγαπημένο (σου) πορτοκαλί φρούτο είναι στα καλύτερα του. Ώριμο, ζουμερό και έτοιμο να σου προσφέρει τη δροσιά του σε αυτή την μοναδικά απλή μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα πορτοκάλια
- Χυμός ενός λεμονιού
- 2 λίτρα νερό
- 1,8 κιλά ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα πορτοκάλια και αρχίζεις να τα στύβεις.
- Αφού τα στύψεις όλα, αδειάζεις το χυμό σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μικρό πουγκί, αδειάζεις τον πολτό που έχει μείνει πάνω στον στίφτη και το προσθέτεις δεμένο στην κατσαρόλα με το χυμό.
- Προσθέτεις το νερό και ξεκινάς να βράζεις σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
- Παράλληλα, τρίβεις τη φλούδα από δύο πορτοκάλια και την προσθέτεις στην κατσαρόλα, ενώ το μείγμα βράζει.
- Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρείς το πουγκί και προσθέτεις τη ζάχαρη.
- Δυναμώνεις τη φωτιά στο τέρμα και συνεχίζεις να βράζεις, ανακατεύοντας μία φορά, για να πάει η ζάχαρη παντού.
- Μετά από περίπου 20 λεπτά, το απομακρύνεις από τη φωτιά, περιχύνεις το χυμό λεμονιού και αφήνεις τη μαρμελάδα να έρθει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε μικρά γυάλινα βάζα, που κλείνουν αεροστεγώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ