Κινέζικο ρύζι με τηγανιτά αυγά, μπέικον και μπρόκολο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. λευκό ρύζι
- 6 φέτες μπέικον
- 1 μπρόκολο (χωρίς τα κοτσάνια)
- 2 κ. σούπας σόγια σως
- 1 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 4 μεγάλα αυγά
- 3 κ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ. σούπας πίκλες
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 κούπες νερό σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός σκέπασε, μείωσε τη θερμοκρασία και άσε να μαγειρευτεί για περίπου έξι λεπτά.
- Χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και βράσε για άλλα 12 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκέπασε με μια πετσέτα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ψήσε το μπέικον κομμένο σε φέτες για δέκα λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί, βγάλε το μπέικον από το τηγάνι και στη θέση του βάλε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και μαγείρεψέ το σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε στο μπρόκολο 3/4 της κούπας νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ανακάτεψε μέσα τη σόγια σως και το μισό κουταλάκι σησαμέλαιο και βγάλε από τη φωτιά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα αυγά.
- Σέρβιρε σε μπωλ το ρύζι ανακατεμένο με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πίκλες, μπέικον και κόλιανδρο και από πάνω ένα αυγό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ