Δροσερή σαλάτα με παραδοσιακό “άρωμα” και πλούσια γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1/2 κ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας κόκκινο ξύδι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αγγούρια
- 1 φλ. ελιές
- 3/4 φλ. φρέσκια μέντα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τις φακές με το σκόρδο κομμένο στα δύο και τη δάφνη, κάλυψέ τα τελείως με νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, για περίπου 15 λεπτά.
- Αφού σουρώσεις τις φακές, αφαίρεσε τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο και άσε τα όσπρια να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπωλ κόψε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι πολτοποίησέ το μέχρι να γίνει κρέμα.
- Πρόσθεσε στο αβοκάντο τη μουστάρδα, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αλάτισε ελαφρώς τις φακές και κόψε το αγγούρι σε λεπτές φέτες “μισοφέγγαρο”.
- Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μαζί, πρόσθεσε και τις ελιές, ρίξε τη βινεγκρέτ και πασπάλισε με τη μέντα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ