Δροσερή και πεντανόστιμη κρέμα κατάψυξης με ταχίνι, κακάο και μέλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. (300 gr) ώριμες παγωμένες μπανάνες
- 2 κ. σούπας ταχίνι + έξτρα για το σερβίρισμα
- 3 κ. σούπας σκόνη κακάο
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- λιωμένη μαύρη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ και χτύπησέ τες για δύο με τρία λεπτά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Πρόσθεσε το ταχίνι, τη σκόνη κακάο και το μέλι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Μοίρασε την κρέμα σε μπολ και άφησέ τα στην κατάψυξη για τρία με πέντε λεπτά.
- Σε μπεν μαρί λιώσε τη μαύρη σοκολάτα, βγάλε τα μπολ από την κατάψυξη και ράντισε την κρέμα με τη λιωμένη σοκολάτα, που θα παγώσει αμέσως.
- Σέρβιρε με έξτρα ταχίνι και όσο είναι ακόμα παγωμένες οι κρέμες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ