“Παγωτό” μπανάνα με ταχίνι

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Δροσερή και πεντανόστιμη κρέμα κατάψυξης με ταχίνι, κακάο και μέλι

Συστατικά

  • 2 φλ. (300 gr) ώριμες παγωμένες μπανάνες
  • 2 κ. σούπας ταχίνι + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 3 κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • λιωμένη μαύρη σοκολάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ και χτύπησέ τες για δύο με τρία λεπτά μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
  • Πρόσθεσε το ταχίνι, τη σκόνη κακάο και το μέλι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίξε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Μοίρασε την κρέμα σε μπολ και άφησέ τα στην κατάψυξη για τρία με πέντε λεπτά.
  • Σε μπεν μαρί λιώσε τη μαύρη σοκολάτα, βγάλε τα μπολ από την κατάψυξη και ράντισε την κρέμα με τη λιωμένη σοκολάτα, που θα παγώσει αμέσως.
  • Σέρβιρε με έξτρα ταχίνι και όσο είναι ακόμα παγωμένες οι κρέμες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164