Είναι δροσερή, γλυκιά και η μοναδική επιλογή για τα πρωινά του καλοκαιριού. Ο λόγος φυσικά για την μαρμελάδα καρπούζι που θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό καρπούζι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- Το χυμό μισού λεμονιού
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφαίρεσε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού
- Κόψε σε κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά, γίνουν κάπως διάφανα
- Λιώσε τα κομμάτια στο μπλέντερ
- Ξαναβάλε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια
- Ανακάτεψε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα
Tip
Μόλις κρυώσει καλά η μαρμελάδα αποθήκευσέ την σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν καλά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ