Είναι το πιο εύκολο γλυκό, που θα ετοιμάσει και θα τον γλυκάνεις! Μην ξεχνάς, το μέλι αλλά και τα φρούτα ανήκουν επίσης στις αφροδισιακές τροφές!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. του γλυκού αλάτι
- 6 κ.σ. χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 Ασπράδια
- 3 Μεγάλες Μπανάνες (όχι πολύ ώριμες)
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- Λάδι για τηγάνισμα
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ – 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 2/4 του φλιτζανιού νερό
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 μικρό μπαστουνάκι κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε νερό και λάδι και χτύπα τον χυλό με ένα πηρούνι
- Χτύπα τα ασπράδια σε ένα μπολ να αφρατέψουν και άφησέ τα στην άκρη
- Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε φέτες. Ράντισέ τες με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Πρόσθεσε τα ασπράδια στον χυλό και βούτα τα κομμάτια μπανάνας μέσα σε αυτό
- Σε τηγάνι που καίει βάζε τις μελιτζάνες λίγες, λίγες ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν
- Άφησέ τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
- Βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράσε για 5′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Ρίξε το σιρώπι πάνω από τις μπανάνες, οι οποίες έχουν κρυώσει
Tip
Μπορείς να τις συνοδεύσεις με παγωτό και καραμελωμένα καρύδια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ