Το γάλα καρύδας θα το βρεις σε μεγάλα σουπερ μάρκτε. Ετοίμασε κάτω από τις οδηγίες του Στέλιου Παρλιάρου μια βελούδινη κρέμα με άρωμα και γεύση καρύδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 ml γάλα καρύδας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
- σκόνη κανέλας για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προτού βράσει το γάλα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να βράσει.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα. (Πηγή: Γλυκιές Ιστορίες)
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ