Τώρα που τα μήλα είναι στα…καλύτερά τους δοκίμασε να ετοιμάσεις μια πεντανόστιμη μηλόπιτα. Με απλά υλικά και εύκολη διαδικασία παρασκευής, θα έχεις ένα γλυκό που θα σπάσει “μύτες” με την μυρωδιά της κανέλας και της ζάχαρης, επάνω στα λαχταριστά μήλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 αυγά
- 1 κ.σ κανέλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κόκκινα μήλα
- 1 κ.γ baking powder
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C
- Λιώσε το βούτυρο προσέχοντας μη τον κάψεις
- Καθάρισε τα μήλα και κόψε τα σε ροδέλες
- Ράντισέ τα με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Άπλωσε το βούτυρο στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού, και στρώσε τα μήλα καλύπτωντας όλο το ταψί
- Πασπάλισε με την κανέλα και την 1 κ.σ ζάχαρη και τα καρύδια
- Άφησε το ταψάκι και πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
- Κοσκίνισε το αλεύρι και πρόσθεσε το baking powder
- Σε ένα μπολ χτύπησε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια πρόσθεσε τους κρόκους των αυγών
- Παράλληλα σε ένα καθαρό μπολ χτύπησε τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα και πρόσθεσέ τα στο μπολ με τους κρόκκους και τη ζάχαρη
- Πρόσθεσε επιπλέον το ξύσμα λεμονιού
- Πρόσθεσε και το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά να μην χάσει τον αέρα η μαρέγκα σου
- Άπλωσε τη ζύμη ομοιόμορφα πάνω από τα μήλα και ψήσε για 1 ώρα περίπου
- Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογύρισε το ταψί, ώστε να σερβίρεις με τα μήλα προς τα πάνω
Tip
Φύλαξε την μηλόπιτα σε σκεύος που κλείνει για να παραμείνει αφράτη και φρέσκια περισσότερο καιρό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ