Ο μήνας Veganuary φθάνει στο τέλος του και με αυτή τη συνταγή ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. tofu
- 500 γρ. ζυμαρικά από κολοκύθα
- Σουσάμι και πράσινα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
- Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1/3 φλ. σησαμέλαιο
- 1/3 φλ. soy sauce με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας τσίλι πάστα
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- Λίγο τζίντζερ τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ, προσθέτεις όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάς.
- Κόβεις το tofu σε μικρές μπουκιές και το σοτάρεις σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτεις μέσα τη σάλτσα και αφήνεις τα υλικά να σιγοβράσουν.
- Ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και ανακατεύεις καλά.
- Σερβίρεις σε κάθε πιάτο προσθέτοντας από πάνω σουσάμι και πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ