H σαμπάνια είναι από μόνη της σέξι…φαντάσου την σε έκδοση παγωμένης γλυκιάς απόλαυσης. Φτιάξε λοιπόν μια βελούδινη κρέμα βανίλιας και περίχυσέ την με σαμπάνια… το πιο απολαυστικό γλυκό για τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 40 γρ ζάχαρη
- Το ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 ποτήρι σαμπάνια
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με λίγες θερμίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα αντικολλητικό σκεύος και χτύπησε μέσα σε αυτό τους κρόκους των αυγών.
- Ανακάτευε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση
- Αφαίρεσε το ξύσμα και αφού το μείγμα κρυώσει καλά πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος αφού την χτυπήσεις να γίνει αφράτη κρέμα
- Βάλε στην κατάψυξη για μία ώρα και ανακάτεψε ανά 20 λεπτά με ένα σύρμα
- Βάλε την σαμπάνια στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Σέρβιρε σε ποτήρι σαμπάνιας και συμπλήρωσε με την σαμπάνια επάνω από την κρέμα
Tip
Ένα σφηνάκι σαμπάνια ανά ποτήρι είναι αρκετό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ