Ξηροί καρποί, φρούτα και μυρωδικά θα ετοιμάσουν ένα πιάτο που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει. Ο Σεφ 3 αστέρων Alain Passard, πάντα αφοσιωμένος στα πράσινα και φρέσκα υλικά και με πίστη στη χορτοφαγική κουζίνα σου ετοιμάζει ένα γλυκό δφιαφορετικό από τα άλλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μέτριες τομάτες
- 4 κουταλιές παγωτού βανίλιας
- 1 πλάκα αλατισμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση: 1 μικρό μήλο
- 1 μικρό αχλάδι
- 2 φέτες φρέσκο ανανά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 ή 3 φέτες φρέσκια πιπερόριζα
- 1/2 μοσχοκάρφι
- 1 πρέζα αλεσμένο γλυκάνισο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
- Ξύσμα φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
- Ξύσμα φλούδας 1/2 λεμονιού
- Ψίχα από 10 έως 12 καρύδια
- 10 έως 12 αμύγδαλα
- 10 ως 12 φιστίκια
- Για το σιρόπι: 500 γρ. Ζάχαρη
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ξυλάκι βανίλιας σε 2 κομμάτια
- Χυμός 2 λεμονιών
- Φύλλα από ένα κλαδάκι μέντας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψτε το μήλο, το αχλάδι και τον ανανά σε κυβάκια 2-3 χλστ.
- Λιώστε το αλατισμένο βούτυρο σε τηγάνι μέχρι να αχνίσει ελαφρά
- Προσθέστε τη ζάχαρη, την πιπερόριζα, το μοσχοκάρφι, το γλυκάνισο, την κανέλα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια
- Σιγομαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ροδίσουν, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα για 10 ως 12 λεπτά
- Αφαιρέστε τη γέμιση από το τηγάνι και αφήστε την να κρυώσει
- Ταυτόχρονα, ετοιμάστε το σιρόπι: δώστε μια βράση στο χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τα φύλλα μέντας και τη βανίλια
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 ως 12 λεπτά
- Ξεφλουδίστε τις τομάτες, αδειάστε τις και ετοιμάστε τις για γέμισμα κόβοντας το επάνω τμήμα για καπάκι
- Βάλτε άφθονη γέμιση στις τομάτες και τοποθετήστε τα καπάκια του
- Τοποθετήστε τις τομάτες σε βαθύ τηγάνι αφήνοντας μεταξύ τους 2-3 εκ. και προσθέστε το σιρόπι καλύπτοντάς τις μέχρι τη μέση
- Σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα, περιχύνοντας συχνά τις τομάτες με σιρόπι
- Ιδανικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία την παραμονή και να την ολοκληρώσετε την ημέρα που θα σερβίρετε το φαγητό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ