Είναι η πιο κατάλληλη εποχή να βρεις γερες φράουλες για γλυκό. Θα γίνει ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το γιαούρτι σου το βράδυ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες σφιχτές όχι πολύ μικρές
- 1 κιλό ζάχαρη
- Λίγο νερό (κάτι λιγότερο από ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τις φράουλες και καθάρισέ τες από το κοτσάνι. Άφησέ τες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μια στρώση φράουλες, μία ζάχαρη και πάλι φράουλες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σου
- Ράντισε με το νερό και σκέπασε. Άφησε τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους. Καλό έιναι να τις αφήσεις όλο το βράδυ
- Στη συνέχεια βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κατέβασέ το από τη φωτιά. Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά
- Ξαναβάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει για 5-6 λεπτά, ξαφρίζοντας. Λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά ρίξε το χυμό λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ