Κρέμα Καραμελέ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δεν είναι και το πιο εύκολο γλυκό. Με τις κατάλληλες οδηγίες όμως θα το ετοιμάσεις και θα έχεις σίγουρη επιτυχία. 

Συστατικά

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ νερό να κάψει καλά
  • Ανακάτεψε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι να πάρει σκούρο καστανό χρώμα αι να καραμελώσει
  • Μοίρασε τη ζεστή καραμέλα στα φορμάκια – μπορείς να τη βάλεις και σε μια μεγάλη φόρμα κέικ
  • Στο μεταξύ βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει
  • Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Ρίξε τα αυγά σιγά σιγά στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς
  • Μοίρασε το μείγμα του γάλακτος με τα  αυγά στα φορμάκια
  • Βάλε νερό σε ένα βαθύ ταψί – τόσο ώστε να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κάθε φόρμας – και βάλε εκεί τα φορμάκια
  • Βάλε το ταψί με προσοχή στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – στους 150oC – για 45 λεπτά περίπου
  • Βγάλε από το φούρνο, άφησε την κρέμα να κρυώσει και ξεφόρμαρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164