Μπορεί το όνομά της να σου θυμίζει ταινία, όμως το καλοκαιράκι είναι το καλύτερο επιδόρπιο. Ελάχιστη ζάχαρη και φρέσκο λεμόνι θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1/2 λίτρο και κάτι νερό
- 3 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
- 1 λεμόνι σε ροδέλες για διακόσμηση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ελαφρώς το νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και άφησε να βράσει για 5 λεπτά
- Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει
- Στράγγιξε να φύγει το ξύσμα λεμονιού και βάλε σε μεταλλικό μπολ και στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες να μην πήξει τελείως
- Βγάλε τη γρανίτα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ να αφρατέψει και ξαναβάλε στην κατάψυξη
- Κάνε το ίδιο 2-3 φορές για να μην κάνει κρυσταλλάκια η γρανίτα σου και να είναι απαλή
- Σέρβιρε, αφού αφήσει για λίγο το μπολ εκτός κατάψυξης για να μπορείς να βγάλεις μπάλες γρανίτας
- Γάρνιρε με ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια μέντας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ