Είναι κάτι μεταξύ κρεμ μπρουλέ και κρέμας καραμελέ. Όχι το νόστιμο γλυκάκι δεν κατάγεται από τη Γαλλία αλλά από την Ισπανία! Προσοχή… καίει!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 500 ml γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τους κρόκους μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπόλ και χτύπησέ τα με σύρμα να αφρατέψουν
- Πρόσθεσε και την κανέλα με το ξύσμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα
- Βάλε το μπολ σε επάνω από ζεστό νερό που βράζει (κάτι σαν μπέν μαρί) να ζεσταθεί σιγά, σιγά με προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά
- Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου και κατέβασε από τη φωτιά
- Αφαίρεσε από μέσα το ξυλάκι κανέλας και μοίρασε το μείγμα σε τέσσερα πήλινα – ή πυρίμαχα – μπολάκια
- Άφησε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια βάλε στο ψυγείο να πήξει και να κρυώσει καλά
- Ρίξε την υπόλοιπη ζάχαρη επάνω από την κρέμα και άναψε το γκριλ της κουζίνας
- Βάλε τα μπολ στο φούρνο να καεί λίγο η ζάχαρη και να καραμελώσει και σέρβιρε ζεστό
Tip
Φρέσκο αυγό; Ναι, αλλά πως θα προφυλαχθείς από τυχόν "ατυχείς" εκθέσεις στη Σαλμονέλα; Οδηγίες για να είσαι σίγουρη εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ