Είναι ένα μείγμα αφράτου σουφλέ, με μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα! Θα είναι έτοιμο σε 50 λεπτά για να το απολαύσεις χωρίς πολλές ενοχές. Έχει πολύ λίγες θερμίδες…
Θερμίδες 280
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 120 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια
- 6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου μισό φλιτζάνι)
- 3 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. νερό
- 2 βανίλιες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC και φτιάξε στο χαμηλότερο ένα τρίτο του φούρνου
- Λάδωσε μια ταρτιέρα 20 εκατοστών περίπου και άπλωσε τα αμύγδαλα
- Βάλε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακάτεψε να λιώσουν και να αναμειχθούν
- Ανακάτεψε το αλεύρι και το κακάο αφού τα κοσκινίσεις μαζί με το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ
- Πρόσθεσε και τα αυγά και χτύπησε στο μίξερ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να λιώσει
- Παράλληλα βάλε σε ένα μικρό σκεύος το μέλι με το νερό να λιώσουν και κατέβασέ το από τη φωτιά πριν βράσει
- Συμπλήρωσε στο μείγμα των αυγών το σιρόπι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα
- Συνέχισε με τη σοκολάτα και τέλος σιγά, σιγά το αλεύρι
- Πρόσθεσε τη ζύμη πάνω από τα αμύγδαλα και άπλωσε ομοιόμορφα
- Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ψηθεί
- Άφησε την τάρτα να κρυώσει 20 λεπτά πριν σερβίρεις. Αναποδογύρισε την τάρτα και κόψε σε κομμάτια!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ