Ένα γλυκό σοκολάτας πάντα χρειάζεται σε δύσκολες στιγμές… ή πολύ απλά όταν κανένα άλλο γλυκό δεν μπορεί να προσφέρει την απόλαυση της σοκολάτας. Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, που θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. βούτυρο (κράτησε λίγο βούτυρο για τη φόρμα)
- 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 αυγό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 150 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε μπεν μαρί να λιώσει καλά
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρά
- Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχατη να αφτατέψουν και στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια το αυγό και τη σοκολάτα
- Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα υπόλοιπα υλικά
- Ενδιάμεσα και πριν πάρει όλο το αλεύρι το μείγμα, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος εναλλάξ με το αλεύρι
- Άδειασε τη ζύμη σου σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (ιδανικά σε στρογγυλό ταψάκι 30εκατοστών) και ψήσε στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά
Tip
Θέλεις η σοκολατόπιτά σου να είναι πιο αφράτη; Κάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ