Μια νόστιμη συνταγή για παγωτό με άρωμα και γεύση κάστανο. Θέλει να αφιερώσεις λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια γάλα 2%
- 1 φλτιζάνι κρέμα γάλακτος (σε ρευστή μορφή) 2%
- 3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 5 μεγάλους κρόκους αυγού
- 1 1/2 φλιτζάνι ψητά καθαρισμένα και κομμένα κάστανα (χώρισέ τα σε δυο μέρη)
- 1 βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε ένα βαρύ τηγάνι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά
- Αφού ζεσταθεί καλά κατέβασε από τη φωτιά. Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά ανακατεύοντας καλά
- Πάρε 1 φλιτζάνι από το ζεστό γάλα και πρόσθεσε με προσοχή στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά να μην ψηθεί το αυγό
- Γύρισε το μείγμα στο τηγάνι με το υπόλοιπο γάλα και ανακάτεψε κατά διαστήματα σε χαμηλή φωτιά
- Ανακάτεψε την κρέμα με το 1 φλιτζάνι κάστανου σε ένα μέτριο μπολ σκέπασε και αφού κρυώσει καλά, βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες
- Βάλε το μείγμα σε μια τσατίλα (υφασμάτινο τούλι) και στράγγιξε πιέζοντας καλά και αφαιρώντας τα ξεραμένα και τα μεγάλα κομμάτια που μένουν στο τούλι
- Πρόσθεσε τη βανίλια και βάλε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει. Καλύτερα να το βάλεις σε μια παγωτομηχανή
- Σέρβιρε με τα υπόλοιπα κάστανα τριμμένα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ