Μαρμελάδα αχλάδι/μήλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί μια σπιτική μαρμελάδα θα σε βοηθήσει να παίρνεις το απολαυστικό πρωινό σου στο σπίτι, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα γλυκά – όπως κορμό – αλλά και να σερβίρεις μαζί με το γιαουρτάκι σου.

Συστατικά

  • 1 κιλό αχλάδια ώριμα
  • 1 κιλό πράσινα μήλα ώριμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλα
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα φρούτα, καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε τα φρούτα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό που ήδη βράζει για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά
  • Αφαίρεσε την κανέλα και στίψε τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο ξύσμα
  • Βράσε όσο χρειαστεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα
  • Αποθήκευσε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια

Tip

Μην πετάξεις τις φλούδες των μήλων! Θα σου χρησιμεύσουν στην κουζίνα... Kάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164