Γιατί μια σπιτική μαρμελάδα θα σε βοηθήσει να παίρνεις το απολαυστικό πρωινό σου στο σπίτι, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα γλυκά – όπως κορμό – αλλά και να σερβίρεις μαζί με το γιαουρτάκι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αχλάδια ώριμα
- 1 κιλό πράσινα μήλα ώριμα
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 ξύλα κανέλα
- Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα φρούτα, καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε μικρά κυβάκια
- Βάλε τα φρούτα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό που ήδη βράζει για 10 λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά
- Αφαίρεσε την κανέλα και στίψε τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο ξύσμα
- Βράσε όσο χρειαστεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα
- Αποθήκευσε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια
Tip
Μην πετάξεις τις φλούδες των μήλων! Θα σου χρησιμεύσουν στην κουζίνα... Kάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ