Ταξίδι στα Κύθηρα! Νοερά, γευστικά και γαστριμαργικά θα πάμε μια βόλτα από το όμορφο νησί των Επτανήσων για μια συνταγή σκέτη γλύκα! Λέγονται ροζέδες, μοιάζουν με τους κουραμπιέδες, αλλά έχουν διαφορετικό άρωμα, μέλι και τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη! Δοκίμασέ τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 1 κιλό αμύγδαλα αποφλοιωμένα και αλεσμένα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 320 γρ. μέλι
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα και γαρίφαλο
- Για το γαρνίρισμα: 1/2 φλιτζάνι νερό
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Λίγο βούτυρο για το ταψί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και μόλις πάρεις ένα ομοιογενές μείγμα πλάσε όπως κάνεις τους κουραμπιέδες
- Στρώσε τα κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψί και βάλε στο φούρνο στους 180oC για περίπου μια ώρα να ροδίσουν
- Βγάλε από το φούρνο και ράντισε με το νερό. Πασπάλισε γρήγορα με τη ζάχαρη άχνη και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ