Μόνο ένα τέτοιο κέικ θα μπορούσε να “στρουμφίσει” ο Λιχούδης! Μπλε, νόστιμο και απολαυστικό. Σαν να τρως ένα τεράστιο cupcake με μπόλικα blueberries και τυρί κρέμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 & 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 11 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 1/2 κ.γ. κρεμόριο
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα blueberries
- Για το γλάσο: 10 κ.σ. βούτυρο
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι bluberries
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα blueberry
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το κακάο
- Χτύπησε μαζί με τα ασπράδια, τη βανίλια, το κρεμόριο και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται
- Στη συνέχεια πρόσθεσε και την υπόλοιπη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνέχισε το χτύπημα
- Συμπλήρωσε αργά, αργά το αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα να πάρει όλο το αλεύρι. Πρόσθεσε και ένα φλιτζάνι blueberries και συνέχισε το χτύπημα
- Ρίξε το μείγμα σε δύο καλά βουτυρωμένα ταψάκια 9 εκατοστών και ψήσε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα
- Στο μεταξύ ετοίμασε το γλάσο, ανακατεύοντας το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το βούτυρο να γίνουν ένα σώμα
- Πρόσθεσε και τη ζάχαρη άχνη και συνέχισε το χτύπημα. Άφησε στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου ένα τέταρτο
- Βγάλε το κέικ και άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφόρμαρε και τις δύο στρώσεις και κράτησε στην άκρη
- Ετοίμασε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα blueberries, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη
- Λιώσε τα φρουτάκια μέσα στο σιρόπι. Γύρισε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε την μαρμελάδα και χτύπησε να γίνει απαλό και ομοιόμορφο
- Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σερβίρεις.
- Αφού κρυώσουν τα κέικ και το γλάσο έχει γίνει στρώσε την τούρτα σου. Την πρώτη στρώση κάτω σε μια πιατέλα και από πάνω αρκετή από την κρέμα
- Πρόσθεσε από πάνω το άλλο κομμάτι κέικ και κάλυψε με το υπόλοιπο γλάσο στρώνοντας καλά
- Στόλισε τη επιφάνεια με τα υπόλοιπα φρουτάκια και ράντισε λίγο από το σιρόπι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ