Κλασικό, τραγανό και ιδιαίτερο. Το έχεις δοκιμάσει μέσα σε φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι; Και η αγωνία – και ενθουσιασμός – να πέσει στην κουταλίτσα σου καβουρδισμένο αμυγδαλάκι! Όνειρο…
Θερμίδες 170
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ώριμα κυδώνια καθαρισμένα
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
- Το χυμό από μισό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα κυδώνια, αφαίρεσε την καρδιά με τα κουκούτσια και κόψε σε μικρά ξυλάκια/μπαστουνάκια
- Βάλε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα μαζί με το νεράκι να σιγοβράσουν για 10′ λεπτά περίπου
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και να δέσει το γλυκό
- Αφού δεις το κυδώνι σου να δένει και να παίρνει κόκκινο σκούρο χρώμα πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα
- Τώρα αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση όλα μαζί και κατεβάζεις από τη φωτιά.
- Το γλυκό σου είναι έτοιμο να… συσκευαστεί σε γυάλινα βάζα και αν σε συντροφεύσει όλο το χειμώνα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ