Ένα γλυκό με καρδιά από λεμόνι! Αφράτο cake, βελούδινη κρέμα λεμόνι και γλάσο αρωματισμένο με ξίσμα λεμονιού! Λιώνει στο στόμα και σε κάνει να… λιώνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cake: Το ξίσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 175 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- Για την κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξίσμα)
- 75 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- Για το γλάσο: Το ξίσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.γ. χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
- Ρίξε όλα τα υλικά για το cake σε ένα μπολ και χτύπησε με το μίξερ να πάρεις μια απαλή, κρεμώδη υφή.
- Μοίρασε το μείγμα σε δύο μικρά στρογγυλά ταψάκια και ψήσε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 35 λεπτά
- Όσο ψήνεται το cake ετοίμασε την κρέμα. Βάλε τη ζάχαρη με το ξίσμα σε ένα μπολ
- Χτύπησε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και γύρισέ τα στο μπολ με τη ζάχαρη. Συνέχισε προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κυβάκια
- Βάλε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλε το cake από το φούρνο, ξεφόρμαρε σε σχαρίτσα και άφησε να κρυώσουν τελείως! Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή οδοντικό νήμα) κόψε κάθε cake στη μέση
- Άπλωσε την κρέμα στο εσωτερικό κάθε φέτας, σκέπασε και φτιάξε ένα πυργάκι σκεπάζοντας με το τελευταίο κομμάτι cake
- Φτιάξε το γλάσο! Ρίξε το χυμό λεμονιού στη ζάχαζρη ώσπου να πάρεις μια μαλακή, ρευστή υφή
- Γλάσαρε το πάνω μέρος του γλυκού, αφού αφήσεις το γλάσο να σταθεί 5 λεπτά. Από πάνω πασπάλισε με το ξίσμα λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ