Το όνομά του στα ιταλικά παραπέμπει σε μια παραδοσιακή συνταγή για σούπα! Κι όμως… Εσύ ξέρεις πως είναι η πιο cool γεύση παγωτού! Και αυτή σου έχουμε… Γιατί ο καιρός το επιτρέπει ακόμη ή γιατί θέλεις όλο το χρόνο γλυκό παγωτό στο ψυγείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 4/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κλωνάρι βανίλιας σκισμένο στα δύο
- 6 κρόκους αυγών
- 3/4 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το γάλα, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι
- Με την άκρη ενός μαχαιριού, ξύσε το αρωματικό εσωτερικό της βανίλιας και πρόσθεσέ το στο μείγμα
- Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει βράση και στη συνέχεια κατέβασε από το μάτι
- Σκέπασε και άφησε να σταθεί για 30 λεπτά. Έπειτα ζέστανε ξανά το μεγμα να κάψει
- Χτύπησε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνε σιγά, σιγά τη μισή ποσότητα από το καυτό μείγμα στο μπολ. Όπως ακριβώς όταν κάνεις αυγολέμονο
- Γύρισε τώρα τα αυγά στο υπόλοιπο μείγμα της κατσαρόλας και συνέχισε το ψήσιμο να πάρεις μια κρέμα αρκετά πηχτή ώστε να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
- Πέρασε την κρέμα σου από ένα κινέζο (για να γίνει απαλή και να μην έχει κομμάτια) πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος
- Άφησε σε μπολ χωρίς καπάκι, ώσπου να κρυώσει. Στη συνέχεια σκέπασε και ασε στο ψυγείο για 6 ώρες
- Γύρισε μετά το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ετοίμασε το παγωτό. Αν δεν έχεις παγτομηχανή βάλε στην κατάψυξη αναμειγνείοντας ανά 1 ώρα
- Στο μεταξύ λιώσε την σοκολάτα σε μπεν μαρί να πάρεις 1 φλιτζάνι λιωμένη
- Όταν το παγωτό είναι παγωμένο καλά, αλλά μαλακό να ακατατεύται, γύρισε την λιωμένη σοκολάτα απευθείας στο παγωτό
- Χτύπησε το παγωτό συνεχόμενα με το χέρι ώσπου να πάρει όλη τη σοκολάτα που θα πήζει και θα ενσωματώνεται σε κομματάκια
- Μετάφερε σε δοχείου που κλείνει καλά και φύλαξε στην κατάψυξη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ