Παχύρρευστη, αρωματική και ιδανική για να γεμίσεις τσουρεκάκι ή κρουασάν βουτύρου για το πρωινό σου. Είναι τόσο εύκολο να την ετοιμάσεις που, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σηκωθείς για να αγοράσεις κάστανα.
Θερμίδες 50
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό κάστανα
- 1/2 κιλό καστανή ζάχαρη
- 1 κλωναράκι φυσικής βανίλιας
- 1 ποτήρι νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χάραξε τα κάστανα καλά και βάλε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού πάρουν μια βράση, συνέχισε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη
- Βγάλε από το νερό και καθάρισέ τα καλά. Την ίδια ώρα βάλε πάλι καθαρό νερό στην κατσαρόλα να βράσει και επίστρεψε τα καθαρισμένα κάστανα να βράσουν για μισή ώρα
- Σούρωσέ τα και πέρασε από έναν μύλο ή επεξεργαστή τροφίμων για να γίνουν πουρές. Ρίξε στην κατσαρόλα μαζί με το ποτήρι το νερό και τη ζάχαρη
- Ανακάτεψε καλά να γίνει ένα σιρόπι και αφού κοχλάσει χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη μαρμελάδα σου να σιγοβράσει για 5 λεπτάκια
- Πρόσθεσε και τη βανίλια, σχίζοντας το κλωναράκι και κρατώντας μόνο τα σποράκια. Συνέχισε το βράσιμο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα
- Στο μεταξύ βάλε μερικά βαζάκια στο φούρνο στους 80oC για 10 λεπτά. Γύρισε τη μαρμελάδα σε βαζάκια και γέμισε μέχρι το χείλος
- Κλείσε το καπάκι καλά και τούμπαρε τα βαζάκια πάνω σε μια πετσέτα ώσπου να κρυώσει. Έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο στο ντουλάπι σου
- Κάθε βαζάκι που ανοίγει το φυλάς στο ψυγείο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ