Cinnamon Rolls

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γάλα, αυγά, αλεύρι και κανέλα σε ένα υπέροχο ρολάκι κανέλας που θα σε κάνει να ξυπνήσεις με υπέροχη μυρωδιά το πρωί.

Θερμίδες 280

Συστατικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150ml γάλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ – 1 κ.γ. κανέλα
  • 120 γρ. σταφίδες
  • 55 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρι, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ
  • Χτύπησε σε άλλο μπολ το βούτυρο, τους κρόκους και τη μισή ποσότητα του γάλακτος
  • Πρόσθεσε τώρα στα αυγά σου τα στερεά υλικά να πάρεις μια λεία ζύμη.
  • Πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα αν χρειαστεί. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
  • Στο μεταξύ ατοίμασε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Παράλληλα προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και βουτύρωσε ένα ταψάκι
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, άνοιξε με αυτή φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπάλισε με τη γέμιση και τύλιξε το φύλλο. Κόψε σε φετούλες και άπλωσε στο ταψάκι
  • Άλειψε από πάνω με λίγο γάλα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Άφησε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά
  • Ετοίμασε τώρα το γλάσο, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό και τη βανίλια και χτύπησε να γίνει αφράτο
  • Συνέχισε να προσθέτεςι νερό, σταγόνα, σταγόνα ώσπου το γλάσο να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα χλιαρά ρολάκια και σέρβιρε

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164