Kατακόκκινα Macarons σε σχήμα καρδιάς

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ποτέ άλλοτε τα macaron δεν εξέμπεμπαν τόση αγάπη και… έρωτα! Αφράτα και γευστικά σε κατακόκκινη απόχρωση για να ταιριάζουν με την περίσταση! Α και ελαφριά για να μην σε απασχολεί τίποτα την πιο ρομαντική βραδιά του χρόνου!

87 θερμίδες

Συστατικά

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 55 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά (μόνο τα ασπράδια
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη γέμιση: 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 75 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 75 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι αμυγδάλου
  • Βάλε τα ασπράδια σε καθαρό μπολ και χτύπησε στο μίξερ προσθέοντας σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτύπησε να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα.
  • Ενσωμάτωσε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη στη μαρέγγα απαλά με μια σπάτουλα
  • Ρίξε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε. Μην το παιδέψει πολύ γιατί θα χάσεις τον όγκο του
  • Κόψε στρογγυλά μπισκοτάκια από τη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Προσπάθησε να είναι σε σχήμα καρδιάς. Θα σε βοηθούσε ένα κουπάτ. Ψήσε στο φούρνο στους 170oC για ένα τέταρτο της ώρας περίπου
  • Άνοιξε γρήγορα το φούρνο να μην μείνει ο ατμός μέσα και μαλακώσουν τα μακαρόν. Άφησε τα να κρυώσουν
  • Σε μια κατσαρόλα ρίξε την ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Παράλληλα ζέσανε την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε ζεστή (να αχνίζει) στην καραμέλα. Ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και το αλάτι. Τέλος γύρισε το καυτό μείγμα πάνω από τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώσπου να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Άλειψε με την γέμιση σοκολάτας το επίπεδο μέρος του macaron και σκέπασε με ένα ακόμη. Άφησε να κρυώσουν καλά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164