Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια αφράτη βάφλα; Μπορείς να την ετοιμάσεις κι εσύ σπίτι σου, σε χρόνο μηδέν. Εμείς προτείνουμε μια ιδιαίτερη σος καραμέλας από τα χεράκια σου και φρέσκιες φράουλες. Εσύ πάλι μπορείς να την συνοδεύσεις με ό, τι λαχταράει η καρδιά σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. baking powder
- Aλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη σος καραμέλας: 224 γρ. κρέμα γάλακτος
- 90 γρ. ζάχαρη
- 45 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- Φρέσκιες φράουλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το σκεύος παρασκευής βάφλας
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder και άφησε στην άκρη
- Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και γύρισε σιγά, σιγά στο αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Φρόντισε να μην παιδέψεις πολύ το μείγμα σου
- Στο τέλος πρόσθεσε και το βούτυρο και το μείγμα σου είναι έτοιμο
- Γύρισε μισό φλιτζάνι από τη ζύμη στη βαφλιέρα και άπλωσε σε όλη την επιφάνεια. Σκέπασε και άφησε για 2-3 λεπτά. Η βάφλα σου είναι έτοιμη
- Στο μεταξύ ετοίμασε και τη σος καραμέλας. Βάλε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει
- Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχεις ζεστάνει καλά, βάλε τη ζάχαρη λίγη, λίγη να λιώσει και να καραμελώσει
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος προσεκτικά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Κατέβασε από τη φωτιά την καραμέλα σου
- Αμέσως πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε να λιώσει κι αυτό
- Σέρβιρε τις βάφλες ζεστές με το σιρόπι καραμέλας και φρέσκες φράουλες
Tip
Αν δεν έχεις βαφλιέρα, μπορείς να κάνεις τις βάφλες σε τοστιέρα, φροντίζοντας να αφήσεις τη βάφλα να φουσκώσει πριν τη σκεπάσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ