Είναι ένα είδος τυρένιου γλυκού, που παντρεύει το καταΐφι και τον μπακλαβά με μια κρέμα από τυρί που αφήνει υπέροχη γεύση στο στόμα. Το όνομά του παραπέμπει στην γειτονκή Τουρκία, από όπου βέβαια είναι και η καταγωγή του!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο καταΐφι
- 350 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 450 γρ. ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 100 γρ. μοτσαρέλα
- 150 γρ. γάλα και επιπλέον 3 κ.σ. γάλα
- 3 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
- Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- Το χυμό από ½ λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Ανάμειξε το βούτυρο λιωμένο με 3 κ.σ. γάλα. Ψιλόκοψε το καταΐφι και ράντισε με το βούτυρο
- Σε κατσαρόλα ζέστανε το υπόλοιπο γάλα με το σιμιγδάλι και τα τυριά
- Στρώσε μια στρώση από το καταΐφι στο κάτω μέρος του ταψιού και από πάνω ρίξε τη γέμιση με τα τυριά και το γάλα. Σκέπασε με το υπόλοιπο καταΐφι και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά. Σιρόπιασε αμέσως με το γλυκό καυτό και το σιρόπι κρύο
- Αφού τραβήξει το σιρόπι μπορείς να κόψεις σε κομμάτια και να σερβίρεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ