Το χρώμα και η γεύση τους θα δώσουν άλλη αίσθηση στον φετινό εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού κακάο άγλυκο
- 3/4 κουτ. της σούπας αλάτι
- 2 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού βανίλια
- 2 κουτ. της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 1/2 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στις θήκες που έχουν δύο ταψάκια για cupcakes βάζεις αντικολλητικά χαρτάκια και τις αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάς το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Χτυπάς στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα το βούτυρο. Προσθέτεις τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάς να ανακατευτούν. Ρίχνεις ένα ένα τα αυγά και συνεχίζεις να χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα.
- Χαμηλώνεις το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτεις το χρώμα.
- Ρίχνεις εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύεις τη σόδα με το ξύδι και ρίξε τα στο μίξερ. Χτυπάς, για να ανακατευτούν.
- Ρίχνεις το μίγμα στα ταψάκια γεμίζοντας κάθε θήκη στα 2/3 της.
- Ψήνεις 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζεις από το ταψί και τα αφήνεις να κρυώσουν τελείως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ