Μικρά τραγανά κυβάκια απόλαυσης, λουσμένα σε απολαυστική σοκολάτα! Χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να “ψηθείς”; Αποφύγαμε το τηγάνι στα churros σου για να γλιτώσουμε θερμίδες από το λάδι! Απολαυστικό σνακ με άρωμα κανέλας!
290 θερμίδες η μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι νερό
- 3 κ.σ. μαργαρίνη σε κυβάκια
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
- Για το πανάρισμα από ζάχαρη: ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- Για τη σος σοκολάτας: ½ φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας υγείας
- ½ φλιτζάνι γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει
- Σε μέτριο κατσαρολάκι ανάμειξε το γάλα με το νερό, τη μαργαρίνη και τις 2 κ.γ. ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι. Άσε το μείγμα να πάρει βράση και κατέβασε από τη φωτιά, προσθέτοντας αμέσως τη βανίλια και το αλεύρι
- Ανακάτεψε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώσπου να πάρεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάλε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και εφάρμοσε μια σχετικά μεγάλη στρογγυλή μύτη. Πάρε στο χέρι ένα ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι και πιέζοντας να βγεί μικρή ποσότητα ζύμης σαν ζάρι, κόβε με το ψαλίδι πάνω από την καταρόλα με το νερό που κοχλάζει. Γέμισε την κατσαρόλα, χωρίς να το παρακάνεις για να μην κολλήσουν τα κομματάκια μέσα στο νερό
- Αφού σταθεροποιηθούν και ψηθούν ελαφρά, βγάλε με τρυπητή κουτάλα και άσε σε απορροφητικό χαρτί να πιει το νερό. Κάνε το ίδιο με όλη τη ζύμη. Στο μεταξύ άναψε το γκριλ του φούρνου σου
- Στρώσε τα ζαράκια της ζύμης σε λαδόκολλα και βάλε στο φούρνο για 3-4 λέπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αν το καταφέρεις, δοκίμασε να τα γυρίσεις για να ψηθόύν ομοιόμορφα
- Σε ένα μπολ ανάμειξε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίξε μέσα τα churros σου όσο είναι καυτά από το φούρνο να καλυφθούν.
- Τέλος ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να αχνίσει, κατέβασε απότ η φωτιά και ρίξε τη σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα να λιώσει
- Σέρβιρε τα churros ζεστά με τη σος σοκολάτας
Tip
Το νερό πρέπει να κοχλάζει έντονα πριν ρίξεις μέρα τα κυβάκια σου για να μην διαλυθεί η ζύμη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ