Το ήξερες ότι το κυδώνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C; Τρυφερά κομμάτια κυδώνι, ζάχαρη, κανέλα και ετοιμο το γλυκάκι! Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά επιδόρπια του φθινοπώρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλα κυδώνια
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 4 κ.σ. κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα οκτώ. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη, μπήγουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα. Ραντίζουμε με το κονιάκ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αν θέλουμε σε ένα τουλπανάκι βάζουμε μερικά κουκούτσια και φλούδια από τα κυδώνια μέσα στο ταψί γιατί περιέχουν πηκτίνη για να δέσει το σιρόπι καλύτερα.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200° C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για δύο ώρες σκεπασμένα και 30 λεπτά ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Tip
Δοκίμασε να βάλεις τη ζάχαρη μισή, μισή με μέλι. Βάλε το μέλι σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και λιώσε τη ζάχαρη σε αυτό, Περίχυσε τα κυδώνια και ψήσε...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ