Ετοίμασε μια βελούδινη κρέμα και σέρβιρε με καραμελωμένα πορτοκάλια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρέμα: 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουερ
- 320 ml γάλα
- 3 κρόκους
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1,5 κ.γ. βανίλια
- Για τα πορτοκάλια: 3 κ.σ βούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάξε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κορνφλάουερ και το αλάτι. Ρίξε το γάλα και τους κρόκους και ανακάτεψε. Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε 1 λεπτό.
- Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά. Βάλε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, σκέπασέ το με λαδόκολλα (να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας για να μη μαζέψει υγρασία και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της) και βάλτο μία ώρα στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ, ετοίμασε τα πορτοκάλια. Καθάρισε το πορτοκάλι και κόψτο σε ροδέλες.
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μαγείρεψε μέχρι να χρυσίσει. Πρόσθεσε το πορτοκάλι και ανακάτεψε να πάει το βούτυρο παντού.
- Βάλε την κρέμα σε μπολάκια, ρίξε από πάνω το πορτοκάλι και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ