Μους κακάο με ρόδι και δυόσμο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βελούδινη κρέμα κακάο με γεύση ροδιού και άρωμα δυόσμου. Ένα εποδόρπιο για να εκμεταλλευτείς το απολαυστικό ρόδι που είναι σκέτη “τρέλα” αυτή την εποχή.

Συστατικά

  • 1 ρόδι ολόκληρο
  • Τα σποράκια από μισό ρόδι
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 7γρ. άγλυκη ζελατίνη σε σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης
  • ¼ του φλιτζανιού βραστό νερό
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το ρόδι στη μέση και στύψε σε λεμονοστύφτη όπως θα έκανες με ένα πορτοκάλι. Πέρασε το χυμό από σήτα. Ένα μεγάλο ρόδι θα σου δώσει ½ φλιτζάνι χυμό
  • Βάλε το κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίξε μέσα τη ζελατίνη. Στο μεταξύ βάλε το ¼ του φλιτζανιού νερό να πάρει βράση και γύρισε στο κρύο νερό, ανακατεύοντας να λιώσει τελείως η ζελατίνη
  • Ανάμειξε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το κακάο. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπησε στο δυνατό να πάρεις ένα αφράτο σφιχτό μείγμα. Πρόσθεσε τη ζελατίνη, 5 κ.σ. από το χυμό ρόδι και ανάμειξε καλά να γίνουν ένα.
  • Πάρε τέσσερα ψηλά γυάλινα ποτήρια. Ρίξε μερικούς σπόρους ροδιού στον πάτο και γέμισε τη μους. Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Πασπάλισε με λίγα ακόμη σποράκια ροδιού. Γάρνιρε με δυο φυλλαράκια δυόσμο και σέρβιρε

Tip

Η ζελατίνη χρειάζεται να μαλακώσει σε κρύο νερό, πριν τη βάλεις στη συνταγή σου! Μια συμβουλή που μπορείς να την κρατήσεις για κάθε γλυκό που τη χρησιμοποιεί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164