Φαντάσου απλά τη μπανάνα σου να είναι μελωμένη και παγωμένη, καλυμμένη με απολαυστική σοκολάτα αρωματισμένη με ρούμι και καυτερό πιπέρι. Το γλυκό σου σε… ξυλάκι
170 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτριες ώριμες μπανάνες
- Διάφορα χρωματιστά διακοσμητικά καραμελάκια
- 180 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% κακάο) σπασμένη σε κομμάτια
- 1 σφηνάκι ρούμι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε στη μέση διαγώνια. Στερέωσε κάθε κομμάτι σε ένα ξυλάκι παγωτού. Βάλε σε δίσκο, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στην κατάψυξη να παγώσουν
- Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε το ρούμι και το πιπέρι καγιέν. Γύρισε τη ζεστή σοκολάτα σε ψηλό και στενό ποτήρι (που να χωράει όμως τη μπανάνα)
- Πάρε μία, μία της μπανάνες και βύθισε στη σοκολάτα να καλυφθούν. Πασπάλισε με τα καραμελάκια όσο η σοκολάτα είναι ακόμη υγρή. Μην ξεχνάς πως θα παγώσει γρήγορα, αφού η μπανάνα σου είναι παγωμένη
- Σέρβιρε αμέσως
Tip
Μπορείς να τυλίξεις κάθε μπανάνα με χαρτί και να την αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για δυο βδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ