H φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα των γλυκών. Δένει υπέροχα με τη σοκολάτα και ταιριάζει αρμονικά με κάθε κρέμα ζαχαροπλαστικής! Φτιάξε ένα cupcake χωρίς βούτυρο, με ελάχιστη ζάχαρη και λιπαρά και απόλαυσε το γλυκό σου χωρίς αμφιβολίες!
Θερμίδες 120
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής για ζαχαροπλαστική
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. baking soda
- 1 αυγό
- 1 ½ φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια (κράτησε μερικές επιπλέον για το σερβίρισμα)
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (αν δεν βρεις δοκίμασε το αριάνι)
- 2 κ.γ. εκχύλισμα φράουλας (αν δυσκολεύεσαι να το βρεις χρησιμοποίησε βανίλια
- Για το forsting: 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 10-15 φράουλες κομμένες στα δύο
- 3-4 φράουλες λιωμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό, το λάδι, το γάλα αμυγδάλου, το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και τη baking soda. Τέλος πρόσθεσε τις κομμένες φράουλες
- Γέμισε τα 2/3 από κάθε cupcake, αφού την έχει στρώσει με καραμελόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 18-22 λεπτά
- Χτύπησε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και ενσωμάτωσε τον πουρέ φράουλας να δώσεις ελαφρύ ροζ χρώμα
- Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και αφού κρυώσουν καλά γάρνιρε με τη σαντιγί και ένα κομματάκι φράουλας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ