Έχεις δοκιμάσει ποτέ να βάλεις πολτό μπανάνας στο cupcake σου; Γίνεται υπέροχο. Άσε που με αυτό τον τρόπο μειώνεις τη ζάχαρη και αυξάνεις τις φυτικές ίνες από τα φρούτα. Το δικό σου μυστικό για γλυκό που δεν παχαίνει.
Θερμίδες 90
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- ½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 φλιτζάνι λιωμένη φρέσκια μπανάνα
- 1 ¼ του φλιτζανιού γάλα 2%
- 2 αυγά
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.γ. βανίλια
- 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το αλεύρι με το ριζάλευρο, το baking powder, τη baking soda, το κακάο και τη βανίλια
- Σε άλλο μπολ χτύπησε το ελαιόλαδο με τα αυγά και τη ζάχαρη να αφρατέψει. Πρόσθεσε το γάλα και τη λιωμένη μπανάνα και ανακάτεψε
- Γύρισε το μείγμα στο αλεύρι και ανακάτεψε να γίνουν ένα. Γέμισε τις φόρμες, αφού τις στρώσεις με καραμελόχαρτα και βάλε στο φούρνο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20 λεπτά περίπου
- Αφού κρυώσουν σέρβιρε με μια φετούλα μπανάνας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ