Η ιταλική του ονομασία είναι Atole de Fresa και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γλυκό που όμως θα δέσει υπέροχα με ένα επίσημο δείπνο. Δεν είναι ζεστό φυσικά, αλλά σερβίρεται όπως κάθε σούπα που σέβεται τον εαυτό της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια φράουλες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
- 2 φλιτζάνια ξινόγαλο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κλωναράκι βανίλια κομμένη στη μέση ή 2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- Γάλα (προαιρετικά)
- Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα
- Μους γιαουρτιού για το γαρνίρισμα [Δες τη συνταγή εδώ]
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μπλέντερ βάλε τις φράουλες με το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και χτύπα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό με το καλαμποκάλευρο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3′-4′ λεπτά μέχρι να πήξει. Ρίξε το ξινόγαλο, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, τη βανίλια και το ξυλάκι κανέλας και ανακάτεψε καλά.
- Η σούπα θα πρέπει να γίνει μια πηχτή σούπα. Αν θέλεις να την αραιώσεις ρίξε λίγο γάλα.
- Σκέπασε και βάλε την κατσαρόλα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.
- Πριν σερβίρεις αφαίρεσε το ξυλάκι της κανέλας και της βανίλιας.
- Βάλε τη σούπα σε μικρά μπολάκια και στο κέντρο της ρίξε μια καλή κουταλιά από τη μους γιαουρτιού. Γάρνιρε με φυλλαράκια δυόσμου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ