Στρώσεις τραγανού φύλλου, διαδέχονται μια υπέροχη τυρένια κρέμα, λευκή σοκολάτα και φρέσκιες φράουλες. Ένα γλυκό που μοιάζει πολύ με το μιλφέιγ και αποτελεί την πιο καλή επιλογή για ένα πολύ γευστικό και ελαφρύ στη γεύση γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. φύλλο σφολιάτας (αποψυγμένο αν είναι στην κατάψυξη)
- 250 ml τυρί μασκαρπόνε ή απλό τυρί κρέμα
- 175 ml ζαχαρούχο γάλα
- 175 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 30 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 1,5 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες
- Φράουλες για το γαρνίρισμα
- Λίγο αλεύρι για να αλευρώσεις την επιφάνεια εργασίας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια κόψε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο 30X20 εκατοστά. Κόψ’ το στη μέση οριζόντια. Βάλε και τα δύο κομμάτια σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψί. Tτύπησε την επιφάνειά τους με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία. Βάλτο στο ψυγείο και επανέλαβε τη διαδικασία για το άλλο φύλλο.
- Ψήσε ανά δύο τα ορθογώνια στο κέντρο του φούρνου για 12′ με 15′ λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.
- Στο μεταξύ χτύπα το μασκαρπόνε να γίνει λείο. Πρόσθεσε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα να εμσωματωθεί καλά. Με μια σπάτουλα ρίξε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο βάλε το ένα ορθογώνιο φύλλο. Προσεκτικά “σπάσε” λίγο την επιφάνειά του για να γίνει πιο ίσιο. Στάξε λίγη από τη λευκή σοκολάτα. Άλειψε με το ένα τέταρτο του μείγματος με το τυρί. Ρίξε το ένα τρίτο από τις φράουλες. Επανέλαβε τη διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια σφολιάτας. Κάλυψε με το τέταρτο φύλλο και ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν σου έχει περισσέψει κρέμα βάλτην και αυτή στο ψυγείο.
- Σερβίρισε σε κομμάτια με λίγη κρέμα τυριού στο πλάι και μερικές φρέσκες φράουλες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ