Ένα τρομαχτικό καπέλο μάγισσας κρύβει στο εσωτερικό του απολαυστικό παγωτό με κομμάτια σοκολάτας. Μια απλή, αλλά πεντανόστιμη ζύμη για μπισκότα, σοκολάτα και το αγαπημένο σου παγωτό, μεταμφιέζονται για το halloween.
Συνταγή της Martha Stewart
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2,5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- Mini χρωματιστά καραμελάκια
- 1/2 κιλό παγωτό βανίλια με κομμάτια σοκολάτας
- Λιωμένη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
- Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη για 30′ δευτερόλεπτα στο μίξερ. Ρίξε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο, την κρέμα και τη βανίλια και χτύπα άλλα 30′ δευτερόλεπτα.
- Στρώσε λαδόκολλα σε ταψάκι.
- Άπλωσε τη ζύμη και κόψε 16 κύκλους και 8 ημικύκλια χρησιμοποιώντας μικρά κουπάτ. Ψήσε τα μπισκότα για 6-7 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα ημικυκλικά μπισκότα με σπάτουλα όσο είναι ζεστά. Τύλιξε προσεκτικά κάθε ημικύκλιο σε ένα κώνο.
- Βούτα τους κώνους σε λιωμένη σοκολάτα να καλύψεις περίπου μισό εκατοστό από τη βάση τους.
- Κόλλα τον κάθε κώνο σε 8 στρογγυλά μπισκότα. Στο κέντρο του κώνου κόλλησε ένα μικρό χρωματιστό καραμελάκι. Βάλε στο ψυγείο για 10′ με 20′ λεπτά να σταθεροποιηθούν.
- Άλειψε τα υπόλοιπα 8 μπισκότα με σοκολάτα. Βάλτα στο ψυγείο για 10′ με 20′ λεπτά.
- Βγάλε το παγωτό να μην είναι παγωμένο και όταν μαλακώσει αρκετά, βάλε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και στρώσε να έχει το ίδιο πάχος. Κόψε το παγωτό σε 8 κύκλους όσο και τα μπισκότα με το ίδιο κουπάτ.
- Βάλε παγωτό πάνω σε κάθε ένα από τα υπόλοιπα 8 μπισκότα και σκέπασε με τα μπισκότα με τον κώνο για να σχηματίσεις τα σάντουιτς.
Tip
Αν το παγωτό σου πέφτει too cold, γέμισε με κρέμα ζαχαροπλαστικής με κομματάκια σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ