Αυτά τα τρουφάκια είναι σοκολατένια με τυρένια γέμιση. Εμείς τα κάνουμε πορτοκαλί για να μοιάζουμε με κολοκύθες και να μπαίνουμε σε φθινοπωρινό και halloween mood!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. έτοιμο κέικ (απλό ή σοκολάτας)
- 700 γρ. λευκή σοκολάτα
- 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
- Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1 φλιτζάνι cream cheese frosting: 1/2 πακέτο τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. γάλα light
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε το κέηκ σε ένα μεγάλο μπολ με τα χέρια σου να είναι τα τρίμματα ομοιόμορφα.
- Για την τυρένια κρέμα: Χτύπα στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο και τη βανίλια. Πρόσθετε λίγη λίγη τη ζάχαρη και χτύπα καλά. Ρίξε το γάλα και χτύπα λίγο ακόμη να γίνει ένα αφράτο spread.
- Ρίξε το τυρί και ανακάτεψε καλά ώστε να σχηματιστεί ένα μίγμα αρκετά υγρό ώστε να πλάθεται σε μπαλάκια. Αν το μίγμα σου δεν είναι αρκετά υγρό, πρόσθεσε λίγο ακόμη τυρί.
- Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια που θα απλώσεις σε μια λαδόκολλα. Βάλε τα μπαλάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξουν.
- Λιώσε τη σοκολάτα. Βγάλε στην άκρη περίπου 50 γραμμ. Στην υπόλοιπη πρόσθεσε μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να γίνει η σοκολάτα σου πορτοκαλί. Από το πορτοκαλί μείγμα κράτα στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας.
- Στα 50 γρα. σοκολάτας ρίξε 1-2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Βούτα κάθε μπαλάκι στην πορτοκαλί σοκολάτα, στράγγιζε και βάλτο σε λαδόκολλα.Άφησέ τα στην άκρη για 5-10 λεπτά.
- Λιώσε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψέ τες με τις 2 κουταλιές πορτοκαλί σοκολάτα που κράτησες στην άκρη. Βάλε το μίγμα σου σε κορνέ με πολύ ψιλό άνοιγμα και κάνε γραμμούλες χιαστί σε κάθε μπαλάκι.
- Βάλε σε κορνέ την πράσινη σοκολάτα και σχημάτισε πάνω από κάθε μπαλάκι ένα μικρό πράσινο κοτσάνι.
- Βάλε τα τρουφάκια σου στο ψυγείο για να δέσουν καλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ