Tραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, είναι πεντανόστιμα και πολύ θρεπτικά! Ο σεφ Δημήτρης Χωματάς σου δίνει τη συνταγή για μπισκότα που θα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
- ½ κουταλιά γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλιάς γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- μια πρέζα αλάτι
- ¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- ¾ κούπας βούτυρο Ολλανδίας
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα τριμμένο καρότο στον χοντρό τρίφτη
- ½ κούπα σταφίδες ξανθές
- ½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο) μαζί με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το αυγό με την βανίλια.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αργά με σπάτουλα.
- Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (καρότο, σταφίδες, καρύδια) ανακατεύοντας.
- Μοιράζουμε το μίγμα με ένα κουτάλι σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη ρηχή λαμαρίνα και ψήνουμε για 17-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες τους αλλά να μη στεγνώσουν εντελώς μέσα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Tip
Πρόσεξε να μην τα παραψήσεις, ίσα να ροδίσουν γιατί τα θέλουμε μαλακά μέσα και τραγανά γύρω γύρω!
Όταν κρυώσουν μπορείς να τα διακοσμήσεις με λιωμένη σοκολάτα, με άχνη ζάχαρη ή και να τα φας σκέτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ