Ένα λαχταριστό κέικ καρότου με άρωμα κάρδαμου και κανέλας, ιδανικό για απογεματινό ή για να καλέσεις φίλους για καφέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλιτζ. ηλιέλαιο, +λίγο ακόμη για άλειμμα
- 1 φλιτζ. ακριβώς αλεύρι για όλες τις χρήσεις, +λίγο ακόμη για το ταψί
- 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- μισό κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο
- μια πρέζα κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- μισό φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
- 1 φλιτζ. τριμμένο καρότο
- μισό φλιτζ. σταφίδες ξανθές
- άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Άλειψε ένα στρογγυλό ταψί των 20 εκατοστών με λάδι.
- Στρώσε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί, άλειψέ το και αυτό με λάδι και πασπάλισε με αλεύρι.
- Κούνησε το ταψί να πάει παντού το αλεύρι και αφαίρεσε όσο περισσεύει χτυπώντας το ταψί.
- Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το κάρδαμο, την κανέλα και το αλάτι και άφησε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπα τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
- Ρίξε σιγά σιγά το υγρό μίγμα μέσα στο αλεύρι και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε το καρότο και τις σταφίδες.
- Ρίξε τη ζύμη στο ταψί.
- Ψήσε περίπου 40 με 45 λεπτά, χωρίς να ανοίξεις το φούρνο στην αρχή.
- Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το 15 λεπτά.
- Κατόπιν, αναποδογύρισε το κέικ σε πιατέλα.
- Βγάλε το χαρτί και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
- Πασπάλισε με άχνη ή με γλάσο ζάχαρης.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ