Ένα απλό, τυρένιο αλλά με άρωμα αμυγδάλου και βανίλιας cheescake είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας μαλακό βούτυρο
- 120 γραμμ. ξασπρισμένα, τριμμένα αμύγδαλα
- 4 κουτάκια τυρί κρέμα σε συσκευασία δωματίου
- μισό φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Βουτύρωσε μια στρογγυλή φόρμα και πασπάλισέ τη με τα αμύγδαλα.
- Χτύπα στο μίξερ το τυρί, την κρέμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε τα αυγά, να ενοποιηθούν και μετά τα ξύσματα και τη βανίλια.
- Ρίξε το μίγμα στη φόρμα.
- Βάλε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο.
- Πριν κλείσεις το φούρνο, βάλε αρκετό βραστό νερό μέσα στο ταψί να φτάσει περίπου στα δύο τρίτα του ύψους της φόρμας.
- Ψήσε περίπου για δύο ώρες, να σφίξει το γλυκό, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.
- Σβήσε το φούρνο και άφησε την πόρτα του λίγο ανοιχτή.
- Άφησε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
- Όταν κρυώσει βάλε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Ξεφορμάρισε πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ