Ραβανί

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό με παράδοση, που θέλει τέχνη αλλά δεν είναι δύσκολο, γεμάτο άρωμα και υπέροχο χρώμα!
Για να αγοράσεις τα υλικά για το γλυκό σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • Για το ραβανί
  • 200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ.αλεύρι φάριν απ
  • 250 γρ.ζάχαρη
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά
  • μισό κ.γ.αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/3 κ.γ.μαστίχα σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωτό καϊμάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε τη ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και χτύπησέ τα για 10 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Ρίξε λίγο-λίγο το γάλα και χτύπησε για άλλα 2 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε με μία σπάτουλα το μίγμα αλεύρι-σιμιγδάλι μέσα στα αυγά.
  • Βάλε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νo 28-30 και ψήσε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  • Στο μεταξύ φτιάξε το σιρόπι. Βάλε μαζί όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράσε τα για 10 λεπτά.
  • Περίχυσε το ραβανί κουταλιά-κουταλιά με το καυτό σιρόπι και άφησέ το 3-4 ώρες να το απορροφήσει τελείως.
  • Σέρβιρε με παγωτό καϊμάκι.

Tip

Ιδανικά το ραβανί σερβίρεται με καλό παγωτό. Μπορείς όμως να το σερβίρεις και με λίγο γλυκό πορτοκάλι και σίγουρα με ένα ποτήρι δροσερό νερό!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164