Σεκέρ παρέ με βανίλια

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κλασικό ανατολίτικο, σιροπιαστό γλυκό δένει υπέροχα με παγωτό βανίλια με πεκάν! Έχεις CARTE D’ OR; Έχεις γλυκό!

Συστατικά

  • 4 μπάλες παγωτό (150 γρ./300 ml) Carte D’Or Βανίλια με πεκάν
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • 175 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλτε τα συστατικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού σε μια γαβάθα.
  • Προσθέστε το σιμιγδάλι και, σιγά σιγά, το αλεύρι.
  • Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να αρχίσετε να ζυμώνετε το μίγμα με τα χέρια.
  • Όταν φτιάξετε μια πολύ μαλακή και ανοιχτόχρωμη ζύμη, καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
  • Φτιάξτε με τη ζύμη 8 μπαλίτσες και βάλτε τις σε ένα ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση μερικών εκατοστών.
  • Βάλτε ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε σεκέρ παρέ και ψήστε τα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλτε τα από το φούρνο.
  • Ρίξτε λίγο σιρόπι πάνω από τα καυτά σεκέρ παρέ.
  • Επαναλάβατε αρκετές φορές και αφήστε τα να ρουφήξουν το σιρόπι τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν καλά, σκεπάστε τα με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
  • Βάλτε ένα σεκέρ παρέ σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού.
  • Προσθέστε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια με πεκάν.
  • Τρίψτε από πάνω άλλο ένα σεκέρ παρέ και σερβίρετε αμέσως.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164