Άλλη μία χορτοφαγική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις και εσύ που δεν είσαι βίγκαν! Πρόκειται για πραγματικά αφράτα μπιφτέκια, με βασικό υλικό τη γλυκοπατάτα, που εκτός από γεύση, διαθέτουν και τέλειο χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 καρότα, καλά καθαρισμένα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις όλα τα λαχανικά και τα κόβεις σε μικρές μερίδες.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς την γλυκοπατάτα, τα καρότα και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο στερεό μείγμα.
- Σταδιακά, προσθέτεις ξεχωριστά πρώτα το αλεύρι, στη συνέχεια τα μπαχαρικά και τέλος το σκόρδο. Χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
- Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει μαστιχωτή υφή, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις τα μπιφτέκια σου, τα οποία τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ