Ροδάκινα κομπλέρ

1h 10min
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Υπέροχη συνταγή και ελαφριά για ένα σπιτικό γλυκό με ροδάκινα που είναι της εποχής! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 8 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-1/4 κ.γλυκού baking powder
  • 1/4 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 5 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια +λίγο ακόμη για το ταψί
  • 2/3 φλιτζ. ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτύρωσε ένα μέτριο πυρέξ.
  • Σε μεγάλο μπολ βάλε τα ροδάκινα, το λεμόνι, τα 2/3 από τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν τα ροδάκινα.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, 6 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το baking, τη σόδα και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και άρχισε να τρίβεις τα υλικά σου μέχρι να πάρει μορφή σαν ψίχουλα.
  • Ρίξε το ξινόγαλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Μην προβληματιστείς αν σχηματιστούν μικροί σβόλοι, είναι φυσιολογικό.
  • Βάλε τα ροδάκινα στο πυρέξ και ίσιωσέ τα.
  • Ρίξε το μίγμα με το αλεύρι με μεγάλες κουταλιές, να σχηματίσει μεγάλους κύκλους που εφάπτονται πάνω από τα ροδάκινα, χωρίς να τα καλύπτει τελείως.
  • Πασπάλισε με την υπολειπόμενη μία κουταλιά ζάχαρης.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και σέρβιρε κόβοντας με κουτάλι και συνοδεύοντας με παγωτό.
  • Εάν περισσέψει, σκέπασέ το με πετσέτα και πριν σερβίρεις ξαναζέστανε το κομπλέρ σου στο φούρνο.

Tip

Για να κάνεις ξινόγαλα ρίξε 2 κουταλάκια χυμό λεμόνι σε ένα γυάλινο δοσομετρητή και πρόσθεσε γάλα μέχρι τα 2/3 του δοσομετρητή. Άφησέ το 15 λεπτά μέχρι να κόψει το γάλα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164